Ander huis
Het is weer enige tijd geleden dat we wat geschreven hebben. Er is in die tussentijd zo veel gebeurd dat er van het bijhouden van de site niets is terecht gekomen. We hebben het vorige keren gehad over wat aanpassingen.
In middels was duidelijk dat we op het (inmiddels) oude adres vast liepen. In de woonkamer stond een bed, een po-stoel en een tillift en om die te kunnen gebruiken waren wel telkens met een soort schuifpuzzel bezig. Ook had Prijnie inmiddels een elektrische rolstoel waar ze in huis niets mee kon en om daar mee naar buiten te gaan moest je wel heel erg goed kunnen manoeuvreren omdat de deuren maar 73 cm breed waren. Het koste wel wat moeite om afscheid van de oude omgeving te nemen na bijna 20 jaar daar gewoond te hebben. 
We zijn met de verhuizing en alle voorbereidingen enorm geholpen want anders was dit niet mogelijk geweest. Een ieder die hier op welke manier ook bijgedragen heeft zijn we een enorme dank verschuldigd. 
In onze nieuwe woning is alles gelijkvloers en hebben we brede deuren en een grote douche, slaapkamer en ruime hal waardoor we ons met alle hulpmiddelen makkelijk kunnen bewegen. Alle meest belangrijke dingen functioneren weer en verder staan er nog een paar dingen op stapel die geregeld moeten worden.
De keuken moeten nieuwe tegels en een nieuw keukenblok in en waarschijnlijk moet de douche ook opnieuw betegeld worden i.v.m. lekkage.
Andere zorg
Door de afstand moesten we ook op zoek naar een andere huisarts en Fysiotherapeut. We ervaren dat nieuwe bezems schoon vegen. Onderzoeken die niet meer plaatsgevonden hadden worden weer opgepakt. Daardoor zijn er weer foto's van Prijnie haar long gemaakt. Vorige keer was daar een klein plekje op geconstateerd. Dat bleek na de laatste foto er nog te zitten en het was niet helemaal duidelijk wat dat plekje is. Daarom wordt er nu een CT-scan gepland. Voor de Fysio is van de week een intake gepland. Uit het bloedonderzoek bleek dat de leverwaardes wat achteruit gegaan waren. Dit is w.s. het gevolg vande medicatie die de ALS vertragen. Gelukkig was het nog niet zo ernstig dat Prijnie met die medicijnen moet stoppen. Wel is afgesproken om deze maandelijks te gaan controleren.