Gisteren voelde Prijnie zich beroerd. Met het opstaan ging ze bijna van d'r stokkje.
Ze heeft toen wat paracetamol ingenomen en hoopte dat het wat beter zou gaan. Dat werkte dus niet.
In de loop van de dag had ik voorgesteld om de dokter te bellen maar dat zag ze niet zitten.
Ze wilde eerst de nacht nog afwachten in de hoop dat het beter zou worden.
Gisteravond kwam de hulp van Agathos en die gaf ook aan dat het beter was om er een arts bij te halen. Prijnie wilde dat aanvankelijk niet. 
Na wat druk toch maar besloten om wel de dokter te bellen. Arts is gekomen en die vond een opname wel noodzakelijk. Prijnie had een veel te hoge hartslag (constant tussen de 150 en 175 met nog hogere uitschieters tussendoor) en een te lage bloeddruk en de saturatiewaarde was bij een kleine inspanning onder de 90.
Prijnie is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en ligt nu op de hartbewaking van het IJssellandziekenhuis.
Ze heeft nu medicatie om het hartritme weer normaal te krijgen. Daarnaast krijgt ze een bloedverdunner. Ze proberen het zo om binnen een dag het weer opnieuw ingeregeld te krijgen.
Wanneer dat aanslaat dan kan ze morgen weer naar huis... Kortom het is niet levensbedreigend maar wel heel lastig voor haar. 

Inmiddels hebben we de cardioloog gesproken. Gelukkig een arts die doorpakt en is gaan zoeken naar eventuele oorza(a)k(en) van die verhoogde hartslag in combinatie met bloedarmoede.
Na een scan gemaakt te hebben bleek de oorzaak een longembolie te zijn. De oorzaak van die longembolie kan weer verschillende oorzaken hebben. Het zou een bijwerking van de medicatie Tamoxifen kunnen zijn die Prijnie ge bruikte als nabehandeling voor de borstkanker die ze in het verleden heeft gehad. Die bijwerking komt regelmatig voor. Volgens de arts 1 op de honderd. Dat is best fors. 
Met die Tamoxifen moet ze nu accuut mee stoppen.
Andere mogelijkheid is doordat Prijnie immobiel is en dat het daardoor ontstaan is...
Ze gaan nu door met bloedverdunnende medicatie. Daar zijn ze nog wel voorzichtig mee. Ze willen daar niet gelijk hoog op inzetten omdat dat de kans op een hersenbloeding vergroot.
Voorlopig blijft ze nu in het ziekenhuis totdat Prijnie qua medicatie ingeregeld is en hopelijk dat die bloedprop oplost.

TERUG NAAR OVERZICHT